Body

Massages & Behandelingen om je volledig te ontspannen.

En ik zei zachtjes tegen mijn lichaam: ‘Ik wil je vriend zijn.’ Het haalde lang adem en antwoordde: ‘Hier heb ik mijn hele leven op gewacht. 
-Nayyirah Waheed

Of je nu worstelt met stress, fysieke pijn, emotionele blokkades of gewoon op zoek bent naar diepe ontspanning, Reiki kan helpen.

Reiki is een eeuwenoude Japanse techniek die zich richt op het herstellen en in balans brengen van de levensenergie die door ons lichaam stroomt. Deze zachtaardige, maar krachtige vorm van energiewerk bevordert ontspanning, heling en innerlijke harmonie.

In tegenstelling tot de meeste massages worden de spieren niet gekneed, maar wordt slechts gebruik gemaakt van handoplegging. Je kunt dan ook je kleren aanhouden.

1 uur – 60€  / nu met 10% korting = 54€!

Deze behandeling wordt door Wouter aangeboden.

Of je nu last hebt van stress, pijnlijke spieren, slaapproblemen of een andere aandoening, acupressuur kan helpen.

Deze eeuwenoude techniek uit de traditionele Chinese geneeskunde, maakt gebruik van zachte druk op specifieke drukpunten op je meridianen (energiebanen) om spanning te verlichten, de energiestroom (qi) te herstellen en het zelfherstellend vermogen van je lichaam te stimuleren.

Combinatie met cupping massage en guasha massage is mogelijk.

30 min  – 35€  / nu met 10% korting  = 31,50€

1 uur – 60€  / nu met 10% korting = 54€

Deze massage wordt door Wouter aangeboden.

Cupping is een eeuwenoude therapie die zijn oorsprong vindt in traditionele Chinese geneeskunde en wordt gebruikt om spanning te verlichten, pijn te verminderen en het lichaam te ontgiften. Het kan ook helpen bij spierpijn, stress en zelfs bij het verbeteren van je algehele welzijn. De behandeling maakt gebruik van glazen of plastic kopjes om een vacuümafdichting op de huid te creëren, wat resulteert in een diepe ontspanning en verbeterde circulatie.

Combinatie met acupressuur massage en guasha massage is mogelijk.

1 uur – 60€  / nu met 10% korting = 54€

Deze massage wordt door Wouter aangeboden.

Guasha helpt je bij het bereiken van een gezonde, stralende huid en een gevoel van innerlijke rust. Het is niet alleen een esthetische behandeling, maar het helpt ook bij het verlichten van spierspanning, spierpijn, hoofdpijn, en stress.

Deze eeuwenoude Chinese techniek staat bekend om zijn vermogen om spanning te verlichten, de bloedcirculatie te verbeteren en gifstoffen uit het lichaam te verwijderen. Er wordt gebruik gemaakt van speciale schrapers om zachtjes over de huid te bewegen, wat resulteert in een verjongende en revitaliserende ervaring.

Combinatie met acupressuur massage en cupping massage is mogelijk.

30 min  – 35€  / nu met 10% korting  = 31,50€

Deze massage wordt door Wouter aangeboden.

Tijdens deze van oorsprong Japanse drukpuntmassage worden specifieke punten op je meridianen (energiebanen) gestimuleerd zodat je levenskracht, oftewel Qi, weer vrij kan gaan stromen. Het is een intense maar zeer ontspannende massage die lichaam en geest in evenwicht brengt. Je kunt tijdens de behandeling je kleren aanhouden.

1 uur – 60€

Deze massage wordt door Darko aangeboden.

Tuina is een Chinese massagetechniek die werkt op accupressuurpunten. Omdat bij kinderen veel meridianen (en acupressuurpunten) nog niet ontwikkeld zijn is deze behandeling heel anders dan die voor volwassenen. Er word bij de meeste behandelingen veel op de handjes gewerkt, wat door de meeste kinderen goed geaccepteerd wordt. Het is een algemeen zachtere behandeling, doch vaak met een zeer snel merkbaar effect. Door tijdens de massage druk uit te oefenen op specifieke punten op het lichaam wordt de aanmaak van bepaalde neurotransmitters bevorderd. Het kind wordt minder snel ziek en ontwikkelt zich beter.

De behandeling zelf is meestal vrij kort, toch is het best om een uur consultatie te rekenen voor verdere vragen en gewenning voor het kind. Bij elke behandeling kan ik ook een paar eenvoudige technieken aan de ouders aanleren om thuis te kunnen behandelen.

Kindertuina kan vanaf de geboorte tot ongeveer aan de puberteit. Het is toepasbaar onder andere bij slaapproblemen, alle spijsverteringsproblemen, astma, bedplassen, koorts en algemene versterking van de immuniteit. Naargelang de klacht zijn er meerdere behandelingen aangeraden, in de meeste gevallen best wekelijks. Een gratis telefonisch intakegesprek is mogelijk voor de afspraak.

50 min – 50€

Deze behandeling wordt door Elisabeth aangeboden.

Tuina is een medische massagetechniek uit de Traditionele Chinese Geneeskunde. Deze technieken zijn gebaseerd op de basistheorie van de TCG. De indicaties zijn hoofdzakelijk orthopedisch (spier-, bot- en gewrichtsklachten). Met Tuinatechnieken worden obstructies in de meridianen verdreven, algemene circulatie bevorderd en soft tissue versterkt. Tuina massage helpt het zenuwstelsel te reguleren en gewrichtsmobiliteit te verbeteren.

Om een Tuina behandeling op te starten is een intakegesprek nodig, dit kan gratis via Zoom of per telefoon. Ook een ingevulde vragenlijst is wenselijk om de klachten in volledigheid in kaar te brengen.

50 min – 60€

Deze behandeling wordt door Elisabeth aangeboden.

Volgens de traditionele Chinese geneeskunde zijn de voeten de poort van een goede gezondheid. Deze voetmassage vormt dan ook een natuurlijke en holistische benadering die zowel het zenuwstelsel als de doorstroming bevordert. De behandeling bevordert de balans in het lichaam waardoor het bij verschillende klachten verlichting kan brengen, onder andere bij stress, vermoeidheid en lichamelijke klachten. Een volledige behandeling start met een warm voetbad.

Belangrijk om weten is dat de massage gezondheidsbevorderend bedoeld is en niet voor iedereen als ontspannend wordt ervaren. Sommige drukpunten kunnen pijnlijk zijn.

Het is sterk aangeraden om zowel voor als na de behandeling voldoende water te drinken.

40 min – 35€

1 uur – 60€

Deze behandeling wordt door Elisabeth aangeboden.

Ontdek de kracht van zelfmassage in deze 30 minuten mini-workshop. Je leert eenvoudige en effectieve zelf-massagetechnieken die je helpen om stress en spanning los te laten en je opnieuw verbonden te voelen met je lichaam. Tijdens de workshop begeleid ik je stap voor stap bij het leren van verschillende basis massagehandelingen gebaseerd op qi gong technieken die je gemakkelijk thuis kunt toepassen, wanneer je last hebt van spanning of stress.

30 min – 30€

Deze behandeling wordt door Elisabeth aangeboden.

Een ontspanningsmassage is een ware traktatie voor lichaam en geest en een van de oudste en gezondste manieren om te ontspannen. Een massage is dus geen luxe, maar een echte noodzaak. Om je dagelijks goed te voelen en te kunnen functioneren is het belangrijk dat je regelmatig een moment van rust pakt. Met een ontspanningsmassage herlaad je je batterijen en zeg je stress vaarwel.

1 uur – 60€

Deze massage wordt door Angelika en Riikka aangeboden.

 
 

Sportmassage + cupping M/V

Sportmassage voor mannen en vrouwen is een stevige massage. Ze heeft als doel de doorbloeding in de spieren te verbeteren, bindweefsel los te maken, afvalstoffen af te voeren en ervoor te zorgen dat spieren sneller herstellen na inspanning. Soms is diep inmasseren op verharde spierknopen nodig. Na de behandeling voel je je weer ontspannen en soepel. Uiteraard wordt de intensiteit aangepast aan jouw lichaam.

Cupping is een krachtige aanvullende manier om diep op het lichaam en de spiermassa in te werken. Het kan helpen met spierpijn, knopen, doorbloeding en het losmaken van verkleving en afvalstoffen. De combinatie cupping en sportmassage wordt afgestemd op jouw eventuele klachten en conditie. De duur, sterkte en soort cupping zal per persoon en mogelijk ook per sessie verschillend zijn.

1 uur – 65€

90 minuten – 90€

Deze massage wordt door Elisabeth  aangeboden.

Had je een intensieve dag op werk, eventueel met een slechte werkhouding? Ben je een sporter voor of na je training? Deze sportmassage is alle vrouwen. Het helpt spieren los te maken, waardoor je minder kans hebt om blessures op te lopen. Sportmassage is een krachtige en intensieve techniek waarbij dieperliggende structuren worden aangepakt door middel van wrijven, kneden en frictie.

1 uur – 65€

Deze massage wordt door Angelika aangeboden.

Deze hot-stone massage voor vrouwen is een massage waarbij verwarmde stenen gebruikt worden om te masseren op specifieke delen van je lichaam. De hot-stones zijn Basaltstenen, dit is een vulkanisch gesteente dat rijk is aan magnesium en ijzer. De hete stenen blijven ongeveer een uur warm met een temperatuur tussen 45-50 graden en worden op welbepaalde punten op je lichaam geplaatst. Een hot-stone massage helpt je om je slaap te verbeteren, stress en angst te verminderen, flexibiliteit van je gewrichten te verhogen en spierpijn te verlichten.

1 uur – 65€

Deze massage wordt door Angelika aangeboden.

Hebt je weleens last van hoofdpijn, drukke ogen of merk je vaak dat je huid vermoeid is? Tijdens deze massage worden het decolleté, nek en schouder, het gelaat en hoofd gemasseerd. Ons hoofd is het centrum van het zenuwstelsel. Bij gelaatsmassage zal ik afwisselend stevig en zachte massagebewegingen uitvoeren zodat er betere zuurstof toevoer naar je hersenen plaatsvindt en goede doorbloeding wordt gestimuleerd in deze gebieden. Met als resultaat dat je afvalstoffen beter worden afgevoerd, voor verhoogde vitaliteit en voeding van de huid.
30 min – 30€
 

Deze massage wordt door Angelika aangeboden.

Een drukke kantoorbaan, verkeerde werkhouding of het uitvoeren van zware lichamelijke arbeid… Het speelt soms parten voor je rug, nek en schouders. Met een rug-, nek- en schoudermassage geniet je van een ontspannende massage waarbij de volle aandacht naar deze zones gaan. Met speciale massagetechnieken worden pijnlijke en stijve spieren losgemasseerd zodat je specifieke klachten snel verlicht worden.

1 uur – 60€

Deze massage wordt door Angelika en Riikka aangeboden.

Een drukke kantoorbaan, verkeerde werkhouding of het uitvoeren van zware lichamelijke arbeid… Het speelt soms parten voor je rug, nek en schouders. Met een nek- en schoudermassage geniet je van een ontspannende massage waarbij de volle aandacht naar deze zones gaan. Met speciale massagetechnieken worden pijnlijke en stijve spieren losgemasseerd zodat je specifieke klachten snel verlicht worden.

30 min – 45€

Deze massaeg wordt door Angelika en Riikka aangeboden.

Deze behandeling had al aardig wat fans, maar wordt dankzij de vele voordelen alleen nog maar populairder. Cupping of een cupping massage versterkt namelijk de spieren en vermindert tegelijkertijd hardnekkige spierspanningen en -knopen. De sporen die deze massage op je lichaam achterlaat zien er misschien een beetje dubieus uit, maar we beloven dat de voordelen van de massage het absoluut waard zijn.

1 uur – 65€

Deze massage wordt door Riikka aangeboden.

De massageolie van deze massage voor vrouwen wordt gevormd door het branden van een kaars. Na het aansteken van de kaars verandert deze in een warme, geurende en hydraterende massage olie. Door de warme olie wordt warmte beter vastgehouden en ook de doorbloeding zal verbeteren. De behandeling werkt ook ontgiftend, herstellend en verstevigend. Door kaarsen te gebruiken werken we ook energie blokkades uit het lichaam.
Er is keuze uit de geuren argan olie of passievrucht.

1 uur – 65€

Deze massage wordt door Angelika  aangeboden.

Massages & Behandelingen

Ook In Ons Aanbod:

Mind

Wat Klanten zeggen:

Seriously the best massage in Antwerp! Or maybe even in Belgium.

Ekatarina

Teamlid: Riikka

Behandeling maakte heel wat los, fysiek en emotioneel

Debbie

Teamlid: Stefie

Direct op mijn gemak. Zalige massage

Joyce

Teamlid: Angelika

Zeer vriendelijke ontvangst. Heel ontspannen buiten gegaan!

Caroline

Teamlid: Darko

Wouter geluisterd naar klachten en wat ik wilde. Stelde me constant op gemak en vroeg of het goed ging. Ik kom zeker terug.

Isabelle

Teamlid: Wouter

En ik zei zachtjes tegen mijn lichaam: ‘Ik wil je vriend zijn.’ Het haalde lang adem en antwoordde: ‘Hier heb ik mijn hele leven op gewacht.’ 

-Nayyirah Waheed

En ik zei zachtjes tegen mijn lichaam: ‘Ik wil je vriend zijn.’ Het haalde lang adem en antwoordde: ‘Hier heb ik mijn hele leven op gewacht. –Nayyirah Waheed 

Hoe goed ben jij met je lichaam bevriend? Hoe zorg jij voor je fysieke welzijn? En hoe staat dit in verhouding tot je mentale en sociale welzijn? Zulke belangrijke vragen die we onszelf niet gemakkelijk stellen en wel iets zijn om af en toe bij stil te staan. Nog een vraag: Waar ligt je balans?

Als je je balans wil opmaken dan kunnen deze vragen daarbij helpen:

  • Ik slaap 7-9 opeenvolgende uren per nacht.
  • Ik heb een gezond eetpatroon met verse gerechten. 
  • Ik beweeg minstens 30 minuten per dag. 
  • Ik zit meestal vol energie. 
  • Ik ben tevreden over mijn spijsvertering. 
  • Ik heb een goed immuunsysteem.

Ben je ook benieuwd naar de balans tussen sociaal en mentaal welzijn ? 

Bij Mind Body Matters streven we ernaar om je respectvol en liefdevol te ondersteunen zodat jij een fijne levensinvulling kunt realiseren. Maar hoe doen we dat? We ondersteunen de mens in zijn geheel!
Een gezonde geest in een gezond lichaam steunt op alle 3 aspecten van gezondheid aangeduid door de Wereld Gezondheids Organisatie: “Gezondheid is een toestand van volledig lichamelijk, geestelijk en sociaal welzijn en niet slechts de afwezigheid van ziekte of gebrek.”

Zo hebben hoe je voor jezelf zorgt, wat je eet, hoe je je gedachten vormt, hoe je je lichaam beweegt, waar je werkt en met wie je tijd doorbrengt invloed op je ziekterisico.
De 3 aspecten, lichamelijk, geestelijk en sociaal welzijn, zijn allemaal even belangrijk, want de balans brengt ware gezondheid.

Hoe heb jij aandacht voor alle 3 de aspecten van welzijn?
Waar wil je mee aan de slag voor een betere gezondheid?
Via onze verschillende disciplines:
lichaamgerichte- en life coaching, shiatsu massages, Orthomoleculaire voedings therapie, massage therapie, energetisch lichaamswerk coaching, loopbaan- en managementcoaching, voedings- en gezondheidscoaching
kunnen we je respectvol en liefdevol ondersteunen om een fijne levensinvulling te realiseren.

Wat kunnen we voor je doen? Neem contact op voor een verkennend gesprek of een afspraak.

Scroll to Top